Cursos de català a personal sanitari i, per primera vegada, també per a agents de la Guàrdia Civil

El Consell de Formentera, a través del Servei d’Assessorament Lingüístic, informa que s’han reprès els cursos de català per al personal sanitari de l’Hospital de Formentera i la Guàrdia Civil. Es tracta de dos cursos de nivell inicial (A2), un que se celebra a la sala de juntes del mateix hospital de Formentera en horari de tarda i que té vuit alumnats apuntats; i l’altre a la mateixa caserna de la Guàrdia Civil, també en horari de tarda, amb dos alumnes assistents.

Cal recordar que l’acord de col·laboració entre el Consell de Formentera i l’Hospital per realitzar cursos de català per al seu personal es va iniciar el novembre de 2012, i durant aquests anys, s’hi han realitzat cursos de tots els nivells, per a cada una de les convocatòries de proves oficials ofertades. Aquests cursos, que varen quedar ajornats el passat mes de març amb la declaració de l’estat d’alarma, estan dissenyats per preparar les proves oficials previstes per al mes de gener que convoca el Govern de les Illes Balears.

D’altra banda, el curs per als agents de la Guàrdia Civil, el primer que es celebra a l’illa, i que s’havia de fer el passat mes de març, és fruit d’un acord de col·laboració amb la Direcció Insular de l’Administració General de l’Estat a Eivissa i Formentera i també estava previst per al març d’enguany.

«Promoure el coneixement i l’ús de la llengua pròpia»

La consellera de Política Lingüística, Raquel Guasch, ha mostrat la seva satisfacció per «a poc a poc anar recuperant la normalitat i l’activitat didàctica amb aquests cursos que promouen el coneixement i l’ús de la llengua pròpia de Formentera entre tots els agents socials vinculats a l’illa». Respecte als cursos de català als agents de la Guàrdia Civil, hi ha assenyalat que «aquesta primera passa neix amb la voluntat de seguir oferint, en un futur, els diferents nivells progressius de català, com ara el B1 o el B2». De cara a la realització de les classes, s’han previst totes les mesures sanitàries establertes. Les aules estan constantment ventilades, tant l’alumnat com el professorat porten la mascareta corresponent, es guarda la distància de seguretat i, si és possible, fins i tot, les classes es realitzen a l’aire lliure

Compartir

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Noticias relacionadas