Formentera torna a tenir veu pròpia al Senat 

Rafa Ramírez pren possessió del seu escó com a senador per Eivissa-Formentera 

  • El parlamentari socialista, que accedeix a la Cambra Alta en substitució de Patricia Abascal, ha promès acatar la Constitució 
  • Mostra el seu compromís per traslladar al Senat les propostes de les institucions pitiüses i les necessitats i problemes de la “Pitusa menor” 

Madrid, 21 de febrer  de 2023.- Rafa Ramírez Gutiérrez, que va concórrer en qualitat de suplent a les a les Eleccions Generals del 10 de novembre de 2019 a la llista que el PSOE va presentar a Eivissa-Formentera al Senat, ha pres avui possessió del seu escó com a senador, després de ratificar el seu acatament a la Constitució davant del Ple de la Cambra. 

Ramírez Gutiérrez arriba a la Cambra Alta en substitució de Patricia Abascal, fruit de l’acord subscrit pels socialistes d’Eivissa i Formentera abans dels passats comicis generals, acord que permet la representació de les dues illes al Senat, mentre que Formentera no compti amb un senador propi. 

Ha estat el president del Senat, Ander Gil, qui, a l’inici de la sessió, ha reclamat la presència de Rafael Ramírez per, davant d’un exemplar de la Carta Magna, prendre-li declaració d’acatament. Un cop ha expressat la seva promesa de respectar la Constitució, el nou senador ha pres possessió del seu escó a les bancades que a l’hemicicle ocupa el Grup Socialista. 

Rafael Ramírez Gutiérrez va néixer a Marsella (França), el 24 de maig de 1969. Llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació, Secció Pedagogia, per la Universitat de Salamanca el 1993, aquest pedagog compta amb un Màster en Assessorament i Orientació de Salamanca ( 1993-1995), un Bienni de doctorat Inadaptació Infanto Juvenil per la Universitat de Salamanca (1995-1997) i un MBA. 

Vicepresident tercer del Consell Insular de Formentera, ha estat conseller de Serveis Socials, Gerència, Transparència i Habitatge des del 2019. 

Des del 2017, és el secretari general de l’Agrupació Insular del PSIB-PSOE de Formentera. Així mateix, forma part de la Comissió Permanent de l’Executiva del PSIB i és Membre del Comitè Federal del PSOE. 

Després de l’acatament, el nou senador ha manifestat el seu compromís per traslladar al Senat les propostes de les institucions pitiüses i posar de manifest les necessitats i problemes de la “Pitusa menor” relatius, entre d’altres, al problema de l’habitatge, la carestia de la cistella de la compra, l’increment de serveis públics estatals o la millora de la seguretat pública amb un augment de la dotació per a les Forces i els Cossos de Seguretat de l’Estat. 

Compartir

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Noticias relacionadas