Reabren los mercados artesanales y artísticos de Formentera

https://ib3.org/reobren-els-mercats-artesans-i-artistics-de-formentera?fbclid=IwAR3REB8wI_US7xAjoUIXy4QdvHDuRlpxz2oJGJ0ZKHB4XgU4AZhxbMxeBYY

IB3/CLAUDIA ROIG

La crisi de la Covid-19 ha fet que enguany els mercats artesans i artístics de Formentera hagin hagut d’ajornar la seva obertura. Solien començar temporada en maig, però enguany aquesta activitat no estava permesa per raons sanitàries i obriran gairebé dos mesos més tard.

Aquest dimecres 24 de juny es reobrirà el mercat de la Savina i li seguiran el des Pujols i Sant Francesc el dia 28, la Mola el primer de juliol i Sant Ferran el 2 de juliol. Els mercats romandran oberts fins al mes d’octubre.

Segons la consellera de Comerç, Ana Juan, enguany “el Consell de Formentera bonificarà el cent per cent de l’ocupació de via pública de totes aquelles parades que estiguin en sòl públic depenent del Consell”.

Segons ha informat la institució, arran de la crisi sanitària de la Covid-19, els mercats d’enguany es poden obrir amb una capacitat del 75% de parades i s’ha de garantir una distància mínima de seguretat entre aquestes, segon el darrer decret del Govern balear. Perquè els artesans puguin tenir més espai, la conselleria de Comerç assegura que ha treballat amb ells per ampliar les instal·lacions.
Per exemple, al mercat artesà de la Mola s’ha pogut estendre amb un terreny annex a l’actual i també tendrà parades al carrer principal. Així mateix, el mercat des Pujols d’enguany s’amplia pel carrer de Cartagena per garantir l’espai de seguretat. El Consell de Formentera també assegura que enguany s’han renovat les parades de Sant Ferran que es trobaven en mal estat i també es milloraran els enllaços elèctrics per a les instal·lacions des Pujols.

Juan ha subratllat “la feina feta en aquestes setmanes on s’ha contactat un per un amb tots els artesans per preparar i organitzar amb ells aquesta temporada que enguany serà especial”.

“Els mercats són un dels grans atractius turístics de l’illa i dinamitzadors de la societat illenca a l’època de l’estiu, així que confiam que amb la seva obertura a poc a poc l’illa vagi reprenent el pols a aquesta temporada tan atípica”, ha comentat la consellera de Comerç.

Enguany, els horaris dels mercats són els següents.

Mercat de la Savina
Des del 24 de juny, de dilluns a diumenge de 10 a 22 hores.

Mercat des Pujols
Des del 28 de juny, de dilluns a diumenge de 19 a 24 hores. Enguany amb ampliació pel carrer Cartagena

Mercat de Sant Francesc
Des del 28 de juny, de dilluns a diumenge de 10 a 24 hores.

Mercat artesà de la Mola
Des de l’1 de juliol, dimecres i diumenge de 17 a 22 hores. Enguany amb ampliació a un terreny annex i a l’avinguda de la Mola

Mercat artesà i artístic de Sant Ferran
Des del 2 de juliol, dijous, divendres i dissabte de 20 a 24 hores

Compartir

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Noticias relacionadas