Una dreta incapaç de governar Formentera

Formentera porta des del novembre sotmesa en la crisi política i institucional més gran des de la creació del Consell Insular. El nou equip de govern, sorgit de les urnes el maig del 2023 amb majoria absoluta i acompanyat per una altra majoria al Parlament, fruit d’un pacte amb la ultradreta a Mallorca, ha perdut tota la credibilitat en només sis mesos.

La coalició electoral Sa Unió, encapçalada per Lorenzo Córdoba, es va presentar a les eleccions amb promeses i missatges que ara apareixen com a falsedats i mentides. Van prometre una baixada d’impostos d’IBI i del cost de l’aigua. I ja ho hem vist en el primer pressupost al Consell, que han aprovat un increment linial del cost del rebut de recollida de residus del 30%, amb el qual els ciutadans corrents pagarem les escombraries dels rics; o amb la pujada de l’IBI, una altra de les mentides rotundes que ens van explicar. I ja avançam que també apujaran el preu de l’aigua. Tot això, a més a més, aprovat per l’equip de govern més car de la història.

Mentre s’agreuja la seva guerra interna, veurem com els problemes de Formentera segueixen sense solució i comprovarem que aquelles fàcils solucions que proposaven quan eren a l’oposició, no arriben. A més, sorgeixen nous problemes: la ITV ja dona cita per a 3 mesos, quan se la van trobar sense llista d’espera, i han generat un incendi sindical de conseqüències imprevisibles en un servei essencial per a l’illa com és el dels Bombers. Embrancats en les tensions internes, veiem com ignoren els temes preocupants com l’habitatge o la manca de professionals per a diversos llocs de l’administració.

Recordem que aquesta crisi es va iniciar amb les acusacions creuades dins de l’equip de govern de Sa Unió de xantatge, ruïna econòmica i sobresous, enregistraments de reunions entre els membres de l’equip de govern, acusacions de promeses enganyoses de la presidenta Prohens sobre la delimitació costanera, inacció de l’equip de govern, manca de comunicació… Una guerra que es lliura en titulars de premsa, que demostren la seva incapacitat de sortir d’aquesta situació.

Davant d’aquesta crisi, com a secretari general dels socialistes de Formentera, vull llançar un missatge de crida a la responsabilitat. Les expectatives que

tenim els ciutadans d’aquest govern ja no són gaire altes, però si els tenen un respecte mínim, i a la institució, han de reconduir aquesta situació i, per dignitat, algun dels responsables hauria de dimitir.

Des del nostre paper a l’oposició, els socialistes continuarem defensant i proposant l’aplicació de les polítiques públiques, del repartiment equitatiu de la riquesa, de la protecció del territori i del desenvolupament de solucions per als grans problemes, com el de l’habitatge. Polítiques que han quedat aparcades per la dreta als pressupostos del Consell de 2024, però que són un compromís inalienable per al nostre partit, per lluitar per una Formentera més justa, solidària i habitable.

Bon any 2024 per a tothom!

Rafael Ramírez
Secretari general del PSIB/PSOE Formentera
Conseller del PSOE en el Consell

Compartir

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Noticias relacionadas